Lentile progresive – cum facem alegerea corectă

Read Time:1 Minute, 38 Second

Cu toții auzim despre lentile progresive, avem cunoștințe și prieteni care le poartă cu mare plăcere, alții zic că nu s-ar putea obișnui cu așa ceva, alții consideră că sunt prea scumpe, dar adevărul este că sunt niște lentile care au pe suprafața lor atât dioptrii pentru vederea de aproape, cât și pentru vederea la distanță. Trecerea între cele două zone se face treptat, printr-un canal de progresie pe unde se poate vedea bine și la distanță intermediară. Deci ele pot fi folosite la citit, la distanță, la calculator, dar din păcate, pentru a se face trecerea între cele două tipuri de dioptrii, în lateralele lentilei, rezultă zone cu distorsiuni, prin care nu se poate vedea la fel de bine.

Mărimea zonelor de vedere clară poate să depindă de diferența dintre dioptriile pentru aproape și cele pentru departe, fiind evident că dacă diferența este mică, trecerea este mai ușoară și atunci zonele cu distorsiuni sunt mai mici.

Lentile progresive

Zonele cu vedere clară mai depind și de modelul gândit de producător, acesta folosind tehnologii avansate de proiectare și execuție pentru a crea lentile cât mai performante, de mărime ramei care cu cât este mai înaltă cu atât zonele cu vedere clară vor fi mai generoase, de parametrii ramei și a feței purtătorului care trebuie să fie cât mai apropiați de cei standard.

Lentile progresive – tipuri

Acest tip de lentile progresive este util celor care, în activitățile lor curente, au nevoie să vadă bine, alternativ, și la depărtare și aproapele, și la distanță intermediară. De asemenea, pe lângă lentile progresive de uz general, tocmai pentru a face zonele de vedere clară mai mari, producătorii au creat lentile specializate, care să fie folosite cu succes maxim pentru diverse activități specifice, favorizând acele zone de vedere care ne trebuie în anume situații, acestea devenind mai mari.

La Avisia, magazin online, veți găsi toate aceste tipuri de lentile, și multe alte produse, cu prețuri accesibile și oferte de neratat.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Rame pentru ochelari- cum să ne alegem ramele potrivite pentru ochelarii de vedere
Next post Cămin de bătrâni – conform așteptărilor tale